Donkerpaarse wijndruif
De Isabella is een donkerpaarse wijndruif met een intensieve smaak met overheersend foxy-aroma. De druiven zijn zeer geschikt voor het maken van wijn. Heeft een zonnige standplaats nodig. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: juni. Zorg ervoor dat de plant niet verwildert en mooi open blijft groeien. Krenten is niet nodig. Bemesting: in de winter, hoe groter de plant, des te meer kalk de plant nodig heeft. Bij zure vruchten de winter erop meer kalk gebruiken voor zoetere vruchten. Hoog resistent tegen ziekten en schimmels, winterhard.
Bewaren Druiven kan je het beste bewaren in de koelkast. De maximale bewaartijd in de koelkast is 7 dagen. Op de fruitschaal kan je druiven ca. 3 dagen bewaren. Druiven kan je wel langer bewaren als je ze aan de tros laat zitten en niet in aanraking met vocht komen.
Schoonmaken
Was de tros met druiven met lauw water en laat ze uitlekken in een vergiet. In principe kan je ze nu van de tros afplukken en opeten. Wil je de druiven onpitten? Haal ze dan van de tros af en snijd de vrucht doormidden. Vaak kan je de pit dan met een satéprikker eruit halen. Het is niet schadelijk om de pit op te eten.
Voedingswaarde
Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten ook veel antioxidanten.
© 2024 www.fruitboom.nl - Powered by Shoppagina.nl