Kweepeer
De vruchten van een Kweepeer met peervorm worden gebruikt voor compote. De Kweepeer is een boomsoort uit de rozenfamilie en is nauw verwant aan de appel, de peer en de lijsterbes. De Kweepeer is niet geschikt om rauw te eten door het zure en harde vruchtvlees. Kweeperen zijn echter wel zeer geschikt om te verwerken tot compote, jam, marmelade, gelei, vruchtenpasta (lijkend op bonbons), taart, vruchtenbrood, vruchtensap, thee, wijn en likeur.
Bestuiving
De Kweepeer is zelfbestuivend.
Bloei
De Kweepeer bloeit in mei-juni.
Snoeien
Het beste is om de Kweepeer te snoeien voor de bloei, i.v.m. wintervorst-schade. Zorg voor voldoende belichting. Knip dode takken weg.
Bemesting
De Kweepeer vraagt een matige organische bemesting in de herfst.
© 2024 www.fruitboom.nl - Powered by Shoppagina.nl